Департамент соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації
Міністерство соціальної
політики України
 

Триває Всеукраїнський онлайн-марафон «Комунікація – партнерство – відкритість»

Дата: 03.12.2021 13:44
Кількість переглядів: 96

Житомирщина приєдналась до Всеукраїнського онлайн-марафону «Комунікація – партнерство – відкритість» з нагоди відзначення 3 грудня Міжнародного для людей з інвалідністю.

Онлайн-марафон ініційований Апаратом Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю проводиться за участю керівників центральних органів виконавчої влади та Всеукраїнських громадських організацій людей з інвалідністю.

Основною метою цього заходу є інформування громадськості про кроки, що вживаються на національному рівні у сфері захисту прав осіб з інвалідністю.

У рамках проведення онлайн-марафону представники громадськості мають можливість поставити питання керівникам центральних органів виконавчої влади стосовно виконання програм, прийнятих у поточному році, рішень щодо соціальної підтримки людей з інвалідністю та створення для них безперешкодного середовища.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Грищук взяла участь у заході та зазначила, що в області проживає 111,8 тис. осіб з інвалідністю, в тому числі 6091 дитина у віці до 18 років.

В реалізації державних і регіональних програм, спрямованих на забезпечення потреб осіб з інвалідністю Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації виконує важливу роль координатора. Безпосередньо органами соціального захисту забезпечується облік людей з інвалідністю та вирішення їх проблем з використанням Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб з правом на пільги та Централізованої бази даних осіб з інвалідністю.

Нагальні потреби людей з інвалідністю не обмежуються виключно соціальним захистом, а передбачають реабілітацію та інтеграцію, створення умов для їх самореалізації.

Практика показує, що особи з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і соціально активними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства – наголосила Олена Грищук.



« повернутися

Вхід для адміністратора