Департамент соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації
Міністерство соціальної
політики України
 

«НІ! ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ!»

Дата: 05.12.2022 08:14
Кількість переглядів: 90

02 грудня, у Житомирі відбулася інформаційно-просвітницька акція «НІ! ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ!». 

До акції долучилися заступник директора Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Світлана Бойм, представники Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Житомирській області, Управління патрульної поліції в Житомирській області Департаменту поліції, Управління дотримання прав людини Національної поліції України, Житомирського обласного центру соціальних служб, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні та громадської організації «Жіночий інформаційно-консультативний центр».

У своєму вітальному слові Світлана Бойм повідомила, що захід проведено в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка триває з 25 листопада по 10 грудня, з метою підвищення поінформованості громадян із даних питань. Протягом цієї акції вся міжнародна спільнота: тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій із більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети – збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, про заходи безпеки та боротьби з таким негативним явищем, як домашнє насильство.

Після виступів учасників заходу присутні мали можливість ознайомитися з роздатковими матеріалами, отримати листівки та буклети, а також проконсультуватися з відповідними фахівцями.

На завершення учасники акції зробили спільне фото з помаранчевими кульками, адже саме помаранчевий колір символізує свободу та вільне життя.

Координатором державної політики у сфері запобігання та протидії торгівлі людьми та домашньому насильству в Житомирській області є Департамент соціального захисту населення обласної військової адміністрації.

☝Нагадуємо, в Україні працюють Національні гарячі лінії для захисту прав жінок та дітей:

📱Національна гаряча лінія із попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації за номером 0 800 500 335 або 116 123 (з мобільного);

📱Національна гаряча лінія для дітей та молоді за номером 0 800 500 225 або 116 111 (з мобільного).

ℹ Довідково. Щорічна акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора