Департамент соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації
Міністерство соціальної
політики України
 

Віктор Градівський провів виїзне засідання щодо сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству. ВІДЕО

Дата: 22.03.2024 11:07
Кількість переглядів: 22

За ініціативи першої леді України Олени Зеленської розроблено план міжсекторальної взаємодії міністерства і відомств для протидії домашньому насильству.

У 2021 році було розпочато процес створення притулків, консультативних служб, які надають первинну допомогу та денних центрів соціально-психологічної допомоги.

Сьогодні, 21 березня, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський під час робочого візиту до Березівської громади оглянув один із притулків для постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, що функціонує з 2022 року.

Також громаду відвідали директорка Департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Грищук, члени обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству і представники районних військових адміністрацій, міських, селищних та сільських громад, представники громадських організацій.

Окрім цього, з метою ознайомлення з практичними підходами до організації роботи в області з питань протидії домашньому насильству на базі Березівської сільської ради відбулося засідання обласної координаційної ради.

Учасники обговорили питання діяльності спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, та проблематику під час здійснення досудового розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством.

Нагадаємо, що Житомирщина однією з перших розпочала реалізацію проєкту впровадження моделі Барнахус.

Надзвичайно важливим є своєчасне реагування на випадки домашнього насильства. Тож якщо ви зіштовхнулися або стали безпосереднім свідком насильства, – телефонуйте у поліцію за номером 102.

Отримати консультацію щодо ситуації насильства, подальших кроків, а також контакти пунктів отримання допомоги можна за телефонами «гарячих ліній»:

15-47 – (Державна установа «Урядовий контактний центр») — цілодобова та безкоштовна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 (Громадська організація «Ла Страда Україна») гаряча лінія з запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;

0 800 213 103 контактний Центр системи безоплатної правової допомоги.

https://oda.zht.gov.ua/news/viktor-gradivskyj-proviv-vyyizne-zasidannya-shhodo-simejnoyi-gendernoyi-polityky-protydiyi-torgivli-lyudmy-ta-domashnomu-nasylstvu-video/


« повернутися

Вхід для адміністратора