Департамент соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації
Міністерство соціальної
політики України
 

Пакунок малюка: як його отримати та що до нього входить? ВІДЕО

Дата: 01.05.2024 09:27
Кількість переглядів: 87

«Пакунок малюка» – це одноразова натуральна допомога від держави сім’ям, у яких народилася дитина. Мета цієї програми – підтримати родину новонародженого та допомогти їй забезпечити належний догляд за немовлям.


Що про нього варто знати, розповіла спеціалістка Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Людмила Василевська.

«Бебі-бокси» були запроваджені ще у 2018 р., коли був започаткований пілотний проект, що реалізовувався між Урядом України та ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) і ЮНОПС (Управління ООН з обслуговування проектів). З того часу видано близько 700 тис. «пакунків малюка». Можливий варіант й отримання грошової компенсації замість «бебі-бокса», проте частина батьків обирає саме «Пакунок малюка». Адже отримати з народженням дитини набір з більше ніж 80 найнеобхіднішими речами та засобами – зручно і вигідно.

Отримати пакунок малюка можна у пологовому будинку при народженні дитини або структурному підрозділі з питань соціального захисту населення, виконавчому органі місцевої ради за місцем проживання/перебування осіб (у разі відсутності натуральної допомоги “пакунок малюка” в закладі охорони здоров’я.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора