Департамент соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації
Міністерство соціальної
політики України
 

Останній день подачі документів на субвенцію на створення мережі спеціалізованих служб допомоги постраждалим від насильства

Дата: 12.07.2024 09:56
Кількість переглядів: 42

Прийнята Кабінетом Міністрів Постанова від 30 травня 2024 року № 616 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2024 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі» дає можливість місцевій владі продовжити розвивати на місцях спеціалізовані служби, які надають послуги та психосоціальну підтримку особам, постраждалим від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі.

Розмір субвенції, яку можна отримати  складає 200 238,100 грн.

За рахунок цих коштів органи місцевого самоврядування зможуть створити нові мобільні бригади, посилити вже сформовані чи забезпечити громади необхідною інфраструктурою, щоб якісно, ефективно та своєчасно надавати послуги людям, які постраждали від домашнього насильства,  насильства за ознакою статі, в тому числі  –  пов’язаного зі збройним конфліктом. 

Нагадуємо, що  12 липня, останній день подачі документів на цю субвенцію. 

Відповідно до Постанови Кабміну, умови отримання субвенції наступні: 

1) для завершення розпочатих у 2023 році ремонтних робіт та/або придбання предметів і матеріалів для облаштування нових притулків, денних центрів, консультативних служб і створення в них захисних споруд цивільногозахисту, споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів, які виконувалися за рахунок субвенції, що надавалася у 2023 році. 

2) для придбання автомобілів (мінівенів, позашляховиків) для мобільних бригад, новоутворених та тих, що вже функціонують при центрах соціальних служб, інших загальних службах підтримки постраждалих осіб, спеціалізованих службах. 

Варто зазначити, що в постанові КМУ також вказано, що автомобілі для мобільних бригад повинні бути оснащенні пристосуваннями для осіб з інвалідністю, а також забезпечити можливість надання послуг мобільних бригад першочергово родинам військових. 

Автомобілі, придбані сільськими, селищними, міськими радами, їх виконавчими органами, зараховуються на баланс відповідного органу місцевого самоврядування. Витрати, пов’язані з утриманням автотранспорту здійснюються за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів.

Деталі щодо субвенції, а також перелік необхідних для подачі документів, у постанові КМУ від 30 травня 2024 року № 616.

Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора